Szemüvegkeretek

Hogyan válasszunk szemüvegkeretet?

A jól kiválasztott szemüveg öltöztet, nagymértékben befolyásolja a viselőjéről kialakított képet. Ennek megfelelően, kollégáink nagy hangsúlyt fektetnek a Te anatómiai és optikai adottságodnak, egyedi stílusodnak megfelelő szín és keret anyag  kiválasztására. Ezért is találkozol a nagy nevű üzletekben megszokottól eltérően, szakembereink segítőkész, személyre szabott ajánlásával optikai szaküzletünkben.

Optikánkban Vásárlóink a bemutatott több ezerféle  különböző formájú, márkájú szemüvegkeret közül válogathatnak. Nálunk minden korosztály megtalálja az igényeinek megfelelő keretet, legyen szó a legmodernebb eleganciáról, klasszikus stílusról vagy a hagyományos formákról. Üzletünkben biztosan megtalálod a legújabb trendnek megfelelő divatos szín és forma világot, a tradicionális márkáktól, a vezető divatházak legújabb modelljein át a népszerű, kedvező árú trendi termékekig. Hölgyek, férfiak és gyermekek részére egyaránt kiemelkedő a kínálatunk.

Amire feltétlen figyelnünk kell!

Nézelődni, próbálgatni, színekkel és formákkal ismerkedni bármikor lehet. Ha már komolyak a szándékaink és tényleg szemüvegre van szükségünk, mindenképpen előzze meg választásunkat egy precízen elvégzett látásvizsgálat.

A felírt dioptria ismerete nélkül soha ne válasszunk keretet, felelősségteljes szakember nem is tesz ajánlást addig a szemüvegkeretre míg nem ismeri a páciensnek elkészítendő dioptria adatait!

Fontos szempont a szárak hosszúsága, az orrtámasz szélessége és magassága,  szemünk elhelyezkedése a keretben, lencsék dőlésszöge más helyzetű plusz és más mínusz dioptria esetén.Elengedhetetlen szakmai szempont, hogy elkészülést követően, a viselő adottságaihoz jól van-e beállítva a szemüveg. Ezt a műveletet csak szakember tudja jól elvégezni!

Választási szempont lehet a keret anyaga, jó tudni, hogy ma már vannak nagyon könnyű és rugalmas anyagok melyeket külön forma és színvilággal gyártanak hölgyek és urak részére. Ezzel együtt nem feltétlen kerülnek sokba és igen strapabíróak. Korunk visszatérő divatja a műanyag keret, amit kis lapos formától a nagy ovális panorámáig készítenek, kifejezetten domináns színekkel is.

Gyermekek részére a divatos színes fém és műanyag kereteken kívül, “Specialitások” menüpontban találnak külön fejezetet a legjobb megoldásokról!

Hogy megkönnyítsük a választást szakembereink készségesen állnak minden vásárló rendelkezésére, hogy segítségükre legyenek az elképzeléseidnek leginkább megfelelő szemüvegkeret kiválasztásában.

Amit érdemes átgondolni a szemüvegkeret megvásárlása előtt, hogy milyen a bőrszínünk tónusa, milyen stílusúak az általunk hordott ruhák, milyen dioptriájú lencse kerül a keretbe…és persze mind közül a legfontosabb, az arcformánk meghatározása.

cc76d536d947811d7cc65014e58d4798

Kerek arcforma

Ami fontos, hogy a szemüveg nyújtsa az arcot. Érdemes szögletes vagy geometrikus formákat választani, mivel ezek ellensúlyozzák az arc lágy vonalait, határozottabbnak hatnak  és optikailag keskenyítik az arcot.

7dd5fcb786e38e7ecf55abac4ee8d594

Gyémánt formájú arc

Az arccsont ebben az esetben szélesebb, szemben a homlokkal és az állkapoccsal, ami keskeny. Azon kevesek akik ilyen arcformával rendelkeznek válasszanak ovális, vagy akár keret nélküli szemüveget (ún. fúrt szemüveg) , de jó döntésnek bizonyulhat egy cicás keret is.

e91169a6c6785538535a6d538c1d69cb

Háromszögletű arc

Az ilyen típusnál az arc a homloknál szélesebb, az áll felé haladva pedig fokozatosan keskenyedik. Itt szintén a cicás keret lehet a befutó, vagy bármilyen keret ami felül hangsúlyos, akár díszes, hiszen az arc felső részére vonzza a tekintetet.

01a50780bc4ac1b7fb74a73cff3b348d

Szögletes arcforma

Ebben az esetben az arccsont, a homlok is széles, hozzá pedig határozott áll társul. Érdemes tehát olyan keretre beruházni, ami kerek, vagy ovális formájú, mert enyhítheti a határozott vonásokat, és lágyságot kölcsönözhet arcunknak.

bef5e818dc7b3bf0b460c14c80c31238

Hosszúkás arcforma

Ha hosszú és keskeny arccal áldott meg minket a sors, Érdemes ovális vagy kerek formákat választani, hiszen ezek szélesítik az arcot. Itt a vastagabb keret is okos választás lehet, akárcsak a díszesebb szárrész.

140fb439a83471ce56d2b7521e44827f

Ovális arcforma

Ha ilyen formájú az arcformád, könnyű dolgod lesz a választásnál. Egyetlen fontos szabály van: a szemüvegkeret ne legyen szélesebb az arc legszélesebb részénél.