Napszemüvegek

A jó napszemüveg kiválasztása  fontos szemünk védelmében!

Szaküzletünkben kizárólag olyan napszemüvegeket forgalmazunk melyek lencséje 100% UV védelemmel ellátott, ezen felül optikai minőségű alapanyagból készül és a színezettség mértékétől függetlenül is megfelelő fényáteresztő képességgel rendelkezik a Te éleslátásod biztosításához.

LEGNAGYOBB MÁRKÁINK


Három elengedhetetlenül fontos tulajdonság a napvédő lencse tekintetében, amire a választásnál mindenképpen figyelnünk kell!

1. A 100% UV védelem mindenki számára egyértelmű, hogy szükséges de vajon a szemüveglencsén ez hol helyezkedik el?! Két lehetőség van, vagy a lencse külső és belső felületén vagy pedig anyagában (ezek az alapanyagok azonos dioptria esetén vékonyabbak, jobb látást biztosítanak, nagy a szakító szilárdságuk és szinte törhetetlenek),

2. Az optika minőségű anyagtisztaság és kialakítás két szintén elengedhetetlen tulajdonság az éleslátás érdekében. Az anyagtisztaság a jól átláthatóságért felel, az optikai felületkialakítás pedig a torzítások elkerülése érdekében nélkülözhetetlen,

3. A lencsék fényáteresztő képessége azért fontos követelmény mert mint tudjuk, látásunk a szembe jutó fény mennyiségétől függ. Értelemszerűen ha egy napszemüveg lencséjének színező anyaga nem enged át megfelelő mennyiségű fényt  a szemfenék irányába, látásunk tompább, pupillánk egyre tágabb lesz és a napszemüveg lencséje mellett bejutó káros UV sugarakból is több jut a szem első felületére mint az egészséges lenne.

UV A (315-400 nm)

Jótékony hatású az emberi szervezetre, mert elősegíti a csontképződést és a barnulást. Ellenben a szembe jutva áthatol a szaruhártyán és a szemlencsét károsíthatja! Fontos a szem védelme.

UV B (280-315 nm)

Normális esetben elnyeli a Föld ózonrétege. Ritkulásából következően védekeznünk kell ellene!  Az erős napsugárzás a szem első felületén a szaruhártyát károsíthatja! Bőrrákot is okozhat.

UV C (200-280 nm)

Teljesen elnyeli a földi légkör az ózon, csak az űrbe kilépő embereknek kell az UV C-re védelmet biztosítani, természetesen extrém hegységek magaslatain egy ózon lyukas területen mérhető erősebb negatív hatása!