OPTOMETRISTA SZEMVIZSGÁLAT

Optometrista szemvizsgálat a napjainkban létező, legpontosabb cornea topográf (CT) gép használatával

Szemüvegkészítéshez elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk pontos vizsgálati eredménnyel. Az ÍRISZ OPTIKA új szemüvegednek megrendelése előtt, lehetőséget biztosít a látásvizsgálat elvégzésére, így biztos lehetsz  abban, hogy a látásigényednek legmegfelelőbb korrekciós adatokkal tudod azt megrendelni.

A jövő technológia eszközeivel felszerelt vizsgálónkban, Pozsonyi Ildikó Optometrista – Kontaktlencse specialista vár egy igazán különleges szemvizsgálatra. Mitől más amit itt tapasztalhatsz? Pozsonyi Ildikó  Optometrista-Kontaktológus folyamatosan fejleszti tudását. Minden évben több szakmai konferencián vesz részt, az elmúlt években a Polateszt vizsgálatok magasabb szintű elvégzésre specializálódott, így képes a rejtett kancsalság (heterophoria) feltárására és annak korrigálására. Vizsgálati módszereit speciális szemészeti diagnosztikai eljárások alkalmázásával és több mint 20 éves tapasztalatával alakította ki. Ennek eredménye, hogy nincs két egyformán elvégzett vizsgálat (természetesen az alapvető protokoll elvégzését követően), mert ahogyan mi emberek különbözünk egymástól, úgy különbözik szemünk és látásigényünk is! A végeredmény (a korrekciós adatok alapján elkészült szemüveg vagy kontaktlencse), minden esetben garantálja az egyéni igények figyelembevételét és látás igényre kialakított legjobb megoldást.

Optometrista  szemvizsgálat, garanciával!

1.  Látásoddal kapcsolatos észrevételeid egyéni kartonodra feljegyezzük, régi szemüveged adatait rögzítjük. Pupilla távolságod műszeresen mérjük távolra és közelre

2.  Objektív mérés speciális NIDEK OPD Scan III. komputerünk segítségével. Diagnosztika képeket készítünk, melyet Cornea Topográf  gépünk értékel. Az alkalmazott technológia világon egyedül álló módon, szemünk dioptriáját 2.520 ponton méri meg. Kimutatja a szaruhártya egyenetlenségeit, korai szakaszban jelzi a szürkehályog kialakulását, komplex elemzést biztosít a szem teljes optikájáról.

3.  Ezt követően a szubjektív ellenőrzés során a próbaszemüvegben beállítjuk a legjobb látásélességet biztosító dioptriát oldalanként.

4.  Egyszemes látást optimalizáljuk, vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel, a legoptimálisabb dioptriára finomítjuk. A kétszemes együttlátást véglegesítjük és igényeidhez komfortosítjuk.

5.  A két szem konvergenciáját ellenőrizzük. Az olvasódioptriát a mért távolságra, speciális olvasótábla alkalmazásával meghatározzuk. Figyelembe vesszük monitorod távolságát és elhelyezkedését.

6.  Rögzítjük a látásigényednek és életvitelednek megfelelő szemüveg adatokat. Ajánlást adunk a megrendelendő szemüveg viselési módjára Pl.: távoli, olvasó, multifokális vagy irodai munkaszemüveg

7.  20 x, 50 x nagyítású binokuláris nagyító használatával áttekintjük szemed első felületét, megvizsgáljuk alsó és felső szemhély alatti hámfelületeit.

8.   Amennyiben foglalkozásod vagy beutalód szerint szükségszerű, elvégezzük színlátásod ellenőrzését Ishihara teszt segítségével.

A komputeres szemvizsgálatot a modern szemdiagnosztika legújabb technológiai újdonságával, a Japánban gyártott speciális, nagypontosságú NIDEK OPD SCAN III szem CT géppel (cornea topográffal) végezzük. Ez az egyetlen gép a világon amely a szem dioptriájának mérését 2.520 ponton végzi el a másodperc tört része alatt.

Vizsgálónkban a próbalencsés látásvizsgálat sem a hagyományos olvasótáblával történik, hanem egy szintén különleges tudású LCD képernyőn bemutatott “polateszt” ábra rendszer segítségével.

A fenti két eszköz együttes alkalmazásával az ÍRISZ OPTIKA vizsgálójában egyedülálló lehetőség nyílik a binokuláris látásvizsgálat alkalmazásával egy magasabb szintű látásigény kielégítésére. Pácienseink visszajelzései alapján bátran jelenthetjük ki, hogy a nálunk elvégzett vizsgálatokat követően, optikai laboratóriumunkban elkészített szemüvegeinkkel, pontosabb és tisztább látást kapnak ügyfeleink!