SPECIÁLIS VIZSGÁLATOK

Ismerje meg a látásvizsgálat új dimenzióját, jelentkezzen EyeGenius szemvizsgálatra!

A jövő elkezdődött, keresse az Írisz Optikában!

A Hoya EyeGenius rendszer egy komplex látásvizsgálati eszköz, amelynek segítségével a hagyományos és a binokuláris látásvizsgálat egyaránt elvégezhető.

A már jól ismert látásvizsgálati tesztek mellett a rendszer különlegessége, hogy képes a nézővonalak nem megfelelő irányát meghatározni, ezáltal kimérni a Fixáció Diszparáció javításához szükséges prizmás értékeket. A vizsgálatban a páciens aktívan részt vesz, és az interaktív közreműködésnek köszönhetően még pontosabb mérés lehetséges. Ez a ma elérhető leggyorsabb megoldás a prizmás korrekció meghatározására: az eredményt akár 20 perc alatt megkaphatjuk!

A Fixáció Diszparáció – FD

Szemünknek új kihívásokkal kell szembenéznie. A digitális eszközök képernyője előtt eltöltött idő meghosszabbodása, az eszközök közötti folyamatos fókuszváltások és a rövidülő fókusztávolságok – általában 20-30 cm – asztenópiás tünetekhez vezethetnek. Ezek közé tartozik a fejfájás, az égő szemek, a nyak és hátfájdalmak, a fényérzékenység, továbbá a nehézkes váltás a közeli és távoli fókusztávolságok között.

A nézővonalak nem megfelelő iránya, azaz a Fixáció Diszparáció számos asztenópiás tünetet okozhat. A kiegyensúlyozott binokuláris látáshoz a Fixáció Diszparáció (FD) felismerése és korrekciója elengedhetetlen, azonban az ehhez szükséges prizmaérték meghatározása kihívást jelenthet.

Az EyeGenius a svájci Institute of Optometry Olten egyetemmel közreműködve került kifejlesztésre. A rendszer és a vizsgálati módszer 6 éves kutatás-fejlesztési munka eredménye. Segítségével nagyon magas arányban deríthetőek fel a vertikális és horizontális Fixáció Diszparációs problémák.

A Hoya EyeGenius több mint 60-féle vizsgálati módszert és tesztet tartalmaz:

Refrakció: Betűk, számok, gyermek ábrák, Landolt-gyűrű, Ammon-villa, keresztcylinder pontok, stb.

Kiegészítő vizsgálatok: Amsler rács, fényérzékenység teszt, kontrasztérzékenység teszt, Ishihara színtévesztési teszt, szürkületi látás teszt, stb.

Binokuláris tesztek: MKH teszt ábrák, Mallett teszt, Schober teszt, binokuláris egyensúly (vörös-zöld) teszt, Random pont teszt, stb.

Hoya EyeGenius Fixáció Diszparáció mérési eljárás: segítségével mindössze 20 perc alatt meghatározhatjuk a páciens prizmás korrekcióját, prizmás próbalencsék nélkül!

Hoya EyeGenius lencsék

A EyeGenius vizsgálati módszer fejlesztéséhez kapcsolódik a Hoya EyeGenius lencsecsalád. Ezek használatával jobb minőségű binokuláris látás érhető el, minden eddiginél könnyebb a prizmás korrekció megszokása, és segítségével csökkennek a szem megerőltetéséből fakadó fáradásos (asztenópiás) panaszok. A Hoya EyeGenius lencsék minden prizmás korrekcióra a legjobb megoldást nyújták.

Ha egy magasabb minőségű látásélményre vágysz, és a legjobb megoldást keresed, jelentkezz be az Írisz Optikába, ahol Pozsonyi Ildikó Optometrista-Kontaktlencse specialista várj egy egyedülálló EyeGenius látásvizsgálatra.