Szemészeti szűrővizsgálat

Szemünk behatóbb vizsgálata

Látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A látás romlása legritkább esetben hirtelen bekövetkező esemény általában viszonylag lassan kialakuló folyamat. Ha gyors változást tapasztal, haladéktalanul keresse fel optikánkban szemészorvosunkat, Dr. Prohászka Ilona szemész főorvos segítségért. Ha látásromlás esetén halogatjuk az ellenőrzést, csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk a megfelelő korrekció használatával.

 

A rendszeres látásellenőrzés igénybevétele azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy egy szűrővizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség). Ezen elváltozások kialakulásának veszélye 40 éves kor felett fokozódik, ezért javasoljuk, hogy 40 éves kor alatt mininimum 2 évente, felette évente keressék fel vizsgálónkban szemorvosunkat, optometristánkat aki a szemének teljeskörű vizsgálata után készséggel ad felvilágosítást annak állapotáról.

Szaküzletünkben felkészült szakemberekhez fordulhat látásproblémáival, Dr. Prohászka Ilona szemész főorvos és Pozsonyi Ildikó Optometrista-Kontaktlencse specialista várja kérdéseiket. Készséggel állnak rendelkezésére, ha úgy érzi panasza van a látásával kapcsolatban. A pontos korrekció ismeretében, látszerész kollégáinkkal együtt kialakítjuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémája orvoslására.

Az Írisz Optikában végzett szűrővizsgálat három részből áll. Egyrészt komputeres szemvizsgálatból, ahol a legmodernebb eszközök segítségével állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat, majd a hagyományos – próbaszemüveges módszerrel választjuk ki az önnek legoptimálisabb dioptriát. Ez után történik a szem első és hátsó felszínének behatóbb vizsgálata, az estleges eltérések feltárása. Szakembereink az Ön igényeinek megismerése után javaslatot tesznek a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztására, legyen szó akár szemüvegről, akár kontaktlencséről. A vizsgálati eredményeinkre MINDEN ESETBEN garanciát vállalunk.

Speciális szűrővizsgálati lehetőség: SZEMNYOMÁS MÉRÉS!

A szemnyomás mérés egy fájdalommentes, néhány percet igénybe vevő vizsgálat, melyet plusz költség megfizetése nélkül elvégzünk.

FONTOS TUDNIVALÓ: A megemelkedett szemnyomás érték az első tünete lehet a zöldhályog nevű szembetegségnek. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki, aki elmúlt 40 éves, évente, de legalább 2 évente ellenőriztesse szemnyomását. Ha családjában már előfordult ez a szembetegség, akkor életkortól függetlenül tanácsos ezt a szűrővizsgálatot elvégeztetni!