Kontaktlencsék

Kontaktlencsék, különböző viselésre

Minden szemüvegviselő más és más élethelyzetben tekinti szemüvegét zavaró tényezőnek. A kontaktlencsét azért alkották meg, hogy megoldást tudjunk biztosítani ezekben az időszakokban is a konfortosabb éleslátást igénylőknek! A tudomány és a technika fejlődésének köszönhetően, ma már szinte teljes mértékben tudjuk helyettesíteni szemüvegünket kontaktlencsével.

Az Írisz Optika kínálatában található különböző típusok közül, szakembereink segítenek megtalálni az Ön számára legideálisabb megoldást.

Legkedvezőbb megoldások

Amennyiben még nem használt kontaktlencsét és ki szeretné próbálni, lehetőség van optikánkban a hagyományos technológiával készült, hidrogél kontaktlencsék vásárlására elérhető áron.

proclear-EP
Cooper Vision Proclear

Napi 8 óra használat mellett. 1 havi viselés mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear 1 Day

Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, a dobozban 15 alkalomra (napra) található lencse.


Cooper Vision Biomedics 1 Day EXTRA

Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, a dobozban 15 alkalomra (napra) található lencse.

A modern kontaktlencsék

Ha Ön a modern és a legújabb technológiát keresi, szereti a technikai újdonságokat, akkor Önnek az alábbi kontaktlencséket ajánljuk. A lenti típusok mindegyike a legfejlettebb gyártástechnológiának és silicon-hydrogel alapanyagának köszönhetően a legmagasabb oxigén-áteresztő képesség mellett, a legtöbb folyadék megkötésével, a lehető legjobb komfortérzetet garantálják viselőjük számára.

A legkomfortosabb kontaktlencseviselés érdekében a következő lencséket javasoljuk azok számára is, akik idejük nagy részét akár légkondicionált irodában, autóban, vagy napi több órában számítógép előtt töltik.

Cooper Vision Biofinity

Szilikon-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Alcon Air Optix Aqua

Az AIR OPTIX™ AQUA viselete során nagy mennyiségű oxigént juttat a szaruhártyához, lehetővé téve ezzel az alkalmankénti benne alvást (szúnyókálást) is. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található


Johnson & Johnson Acuvue Oasys

Az ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS kontaktlencse ideális Önnek, ha: Nem akarja érezni, hogy lencsét visel, sokat dolgozik számítógépen, sok időt tölt fűtött vagy légkondicionált helyiségben, ahol száraz a levegő. 2 hét viselés mód, a dobozban 6 hétre elegendő mennyiség található.


Alcon Air Optix Night&Day

Az AIR OPTIX™ NIGHT&DAY™ AQUA a hagyományos hidrogél lencsékkel összehasonlítva jóval nagyobb oxigénellátást tesz lehetővé (Dk/t 175). 30 napon és éjszakán át tartó folyamatos és biztonságos lencseviselet! Havió viselési mód, a dobozban 3 havi mennyiség található.

A legkorszerűbb és legkényelmesebb viselés

Az egyszer használatos naponta eldobható lencséket ajánljuk azoknak, akik szeretik szemüvegüket viselni, de időnként mégis egy kényelmesebb megoldásra vágynak. Heti 1-2 alkalommal, vagy még ritkábban, akár sportoláshoz, kiránduláshoz, egy színház vagy koncert alkalmával a szemüvegük helyett a kontaktlencse szabadabb és kényelmesebb megoldást kínál a tökéletes látásélesség mellett. Azok, akik rendszeres kontaktlencse viselők, de nyaralás alkalmával még sem szeretnének a kontaktlencse tisztításával naponta foglalkozni, biztonságos megoldás a napi eldobható lencse, hiszen nem igényel ápolást, még is minden nap friss lencsét tehetnek szemükre. Akik szeretik a vízi sportokat, nekik  kizárólag ezek a lencsék garantálják az egészséges és biztonságos kontaktlencse viselést.

Alcon Dailies Aqua Comfort Plus

Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist

A 1•DAY ACUVUE® MOIST® kontaktlencse ideális Önnek, ha: hosszantartó kényelmet szeretne, a jelenlegi napi eldobható kontaktlencséje szárazságától és kényelmetlenségétől szenved a nap végén, allergiától szenved, friss, tiszta kontaktlencsét szeretne viselni minden nap. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson & Johnson 1-Day Acuvue TruEye

A 1•DAY ACUVUE® TruEye® kontaktlencse ideális Önnek, ha: Olyan kontaktlencsét szeretne, amit speciálisan a modern élet kihívásainak megfelelően és az egészséges szem megőrzése érdekében terveztek, teljes és aktív életet él, és olyan lencsére van szüksége, ami tartja Önnel a lépést, egész nap és az esti órákban is viselni akarja a lencsét, vagy csak a hét néhány napján. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Alcon Dailies TOTAL1

Az első és egyetlen hidrográdiens kontaktlencse. Víztartalom növekedés a lencse belsejétől a felszín felé, 33%-ról több mint 80 %-ra, a legkülső felszínen szinte megközelítve a 100%-ot. Legmagasabb oxigén transzmisszibilitás a vezető napi eldobható kontaktlencsék között Dk/t=156 @ -3.00D. Felülmúlhatatlan kényelem a felhelyezéstől a nap végéig. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Asztigmiásoknak

Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek köszönhetően,  már a legtöbb lágy kontaktlencse típus elérhető az asztigmiás korrekciót igénylők, azaz a „cilinderes szemüveget” viselők számára is. Az utóbbi pár évben a fejlesztések kiterjedtek a magasabb “cilinder” értékekre is, ezzel lehetőséget biztosítva az erős korrekciót viselők számára is

Cooper Vision Biofinity Toric

Szilikon-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Johnson & Johnson Acuvue Oasys for Astigmatizm

Az ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS kontaktlencse ideális Önnek, ha: Nem akarja érezni, hogy lencsét visel, sokat dolgozik számítógépen, sok időt tölt fűtött vagy légkondicionált helyiségben, ahol száraz a levegő. 2 hét viselés mód, a dobozban 6 hétre elegendő mennyiség található.


Alcon Air Optix for ASTIGMATISM

Az AIR OPTIX™ for ASTIGMATIZM viselete során nagy mennyiségű oxigént juttat a szaruhártyához, lehetővé téve ezzel az alkalmankénti benne alvást (szúnyókálást) is. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található


Alcon Dailies Aqua Confort Plus Toric

Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson 1-Day Acuvue Moist for Astigmatizm

A 1•DAY ACUVUE® MOIST® FOR ASTIGMATIZM kontaktlencse ideális Önnek, ha: hosszantartó kényelmet szeretne, a jelenlegi napi eldobható kontaktlencséje szárazságától és kényelmetlenségétől szenved a nap végén, allergiától szenved, friss, tiszta kontaktlencsét szeretne viselni minden nap. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Multifokális kontaktlencsék

Azoknak akiknen megváltozott látásuk mellett, a mindennapokban használt dioptria mellett már külön olvasó korrekció használatára is szükségük van!

A gyártástechnológia fejlődésének köszönhetően modern megoldást kínálunk a multifokális kontaktlencsék használatával azoknak, akik elérik a presbyop életkort (kb 40. életévüket), amikor már különböző dioptriára van szükségünk a távoli, a köztes és az olvasási távolságokban is. Ennek a speciális lencsének a használatával Nekik sem kell lemondaniuk a kontaktlencse viselésről!

Cooper Vision Biofinity multifocal

AQUAFORM COMFORT SCIENCE: kényelmesebb, nedvesebb és jobban lélegző multifokális lencse. BALANCED progressive technológia, amley kiválló látást biztosít minden távolságba.-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear multifocal

PC és BALANCE technológia előnyeit egyesítve maximalizálja a binokuláris látásélességet minden távolságra. 8 óra használat mellett. 1 havi viselés mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear 1 Day multifocal

Új fejlesztésű kontaktlencse a COOPER VISION-tól presbyop páciensek számára. PC technológiával készült. Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, dobozban 15 alkalomra (napra) található


Alcon Air Optix Aqua Multifocal

A Precision Transition Design technológia révén tiszta, éles látást biztosít valamennyi távolságra. 5X több oxigént biztosít viselője számára, mint a hagyományos hidrogél kontaktlencsék, biztosítva ezáltal az egészségesebb lencseviselést! Megoldást nyújt a szemszárazságra is AQUA nedvesítő rendszere segítségével. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található.


Alcon Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal

Egyenletes progresszív törőerő átmenet a centrális közeli zónától a köztes zónán át a távoli zónába. Jobb közeli látás, a távoli látás érintettsége nélkül. Az egyedülálló, pislogásra aktiválódó nedvesítő technológia eredményeképpen kiváló könnyfilm stabilitás. Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Hagyományos kemény, félkemény lencsék

A hagyományos kemény és a gázáteresztő (félkemény)  kontaktlencséket, azoknak a viselőknek kínáljuk, akiknek a szemük egészségi állapotából következően vagy a nagy mértékű látáskorrekció szükségességéből adodóan csak ez a megoldást lehetséges.

Kontaktlencse ápolószerek

A kontaktlencsékhez hasonlóan az ápolófolyadékok is eltérőek lehetnek. A többfunkciós folyadékok igazán egyszerűvé és kényelmessé teszik a lencseápolást, mivel egyszerre tisztítható, fertőtleníthető és leöblíthető velük a kontaktlencse.

Az ápoló folyadékok többsége akár bármelyik lencsével alkalmazható, de a folyadék összetételéből és a kontaktlencse alapanyagából fakadóan adódhatnak eltérések, egyéni érzékenységek. Minden esetben konzultáljon kontaktlencse specialistánkkal és csak az általa javasolt folyadékot használja,  figyelmesen olvassa el és tartsa be a folyadék dobozában található, a gyártó által kibocsájtott használati útasítást!